Карначета

06/03/2010
от ГеоргиНовак
"Как се е запекло това карначе, само чака ледената халба бира ! Наздраве!"
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 136
  • Преглеждания за месеца218
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 1 кг. смес.

Ако сте заколили животно, месото трябва да отлежи 1-3 дни на студено.

Можете да използвате какъвто решите вид месо, или комбинация от свинско и телешко примерно. Задължително се слага сланина!

Всичкото месо, заедно със сланината се смилат, сместа се разбърква добре с подправките и се пълни в черва.

Направените кърначета се пекат на скара с лука и лютите чушки.

Ако нямате черва, можете да да направите кюфтета или кебапчета от сместа, но не е за предпочитане.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

КОСТОВ - ХАСКОВО
КОСТОВ - ХАСКОВО
16.10.2013 14:04
Никъде не прочетох че,в рецептата има сол .И подправките са много малки като грамаж.Искам да ям кърначе а,не месо в черво .Затова -- 23гр.сол , 8гр.кимион и 4гр.чер.пипер на 1кг.накълцано месо ,може и малко праз-лук.Да ви е сладко !
6
1

Виж всички коментари или напиши такъв