Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аспержи с пармезан

Аспержи с пармезан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Аспержи с пармезан1 / 2
06/03/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Бързо, лесно и много вкусно - гурме изкушение за 10 минути"

Необходими Продукти

  • аспержи - 600 гр.
  • масло - 60 гр.
  • пармезан - 100 гр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват и обелват. Слагат се в подсолена вода на тих огън докато омекнат.

Отцеждаме ги от водата и ги подреждаваме в малка тавичка.

Маслото го разделяме на няколко малки парченца и ги нареждаме върху аспержите.

Пармезанът се настъргва отгоре /ако не сте взели настърган/ и тавичката се слага във фурната.

Запича се на 200 градуса до разтапяне на сиренето.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Малинка
Малинка
за първи път ям аспержи и ми хареса,следващия път ще опитам с друга рецепта
02.05.2013 16:26