Аспержи с пармезан

06/03/2010
от НиниНовак
"Бързо, лесно и много вкусно - гурме изкушение за 10 минути "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 401
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • аспержи - 600 гр.
  • масло - 60 гр.
  • пармезан - 100 гр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват и обелват. Слагат се в подсолена вода на тих огън докато омекнат.

Отцеждаме ги от водата и ги подреждаваме в малка тавичка.

Маслото го разделяме на няколко малки парченца и ги нареждаме върху аспержите.

Пармезанът се настъргва отгоре /ако не сте взели настърган/ и тавичката се слага във фурната.

Запича се на 200 градуса до разтапяне на сиренето.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Малинка
Малинка
02.05.2013 16:26
за първи път ям аспержи и ми хареса,следващия път ще опитам с друга рецепта
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв