Тайландски кокосов пудинг

30/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо765
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • кокосово мляко - 400 мл
  • кокос - 4 с.л. стърготини
  • кафява захар - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л. бяла
  • яйца - 4 бр. (жълтъци)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се смесват с бялата захар и половината кокосови стърготини.

Кокосовото мляко се загрява в тенджера с дебело дъно. Добавя се яйчената смес и се загрява на бавен огън до разтваряне на захарта.

Пудингът се разпределя във формички и се пече на водна баня 40 минути на 160 градуса.

Пудингът се охлажда, поръсва се с останалите кокосови стърготини и с кафявата захар и се слага за 2 минути в загрята на 170 градуса фурна.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

тгнтг
тгнтг
31.10.2015 19:07
Дали ще стане със силиконови форми?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв