Мусака

24/02/2010
от ИванНовак
"Сочна мусака с богата заливка и вкусен аромат - това е ястие, което никога няма да ни омръзне да ядем!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 833
  • Преглеждания за месеца515
  • Преглеждания за седмицата78
  • Коментирана14 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата лук се нарязва на дребно и се задушава в тигана докато не смени цвета си.

В тиганът последователно се слагат доматеното пюре, каймата и част от доматите. Бърка се, докато не се изпари водата.

Червеният и черният пипер се слагат когато се поизпари водата. Цялата смес се бърка добре и се залива с малко гореща вода докато стане като бульон. Прибавя се нарязаният на ситно магданоз и се оставя да поври малко.

Докато става сместа, можете да обелите, измиете и нарежете картофите на ситно.

В тавичката за печене слагате маслото и останалата част от доматите на дъното, след което редувате 1 ред картофи, 1 ред от сместа.

Ако всичкият бульон е изпарен, сложете малко топла вода и поставете тавичката да се пече на 180-200 C. Когато придобие запечен вид се поставя заливката.

Заливката се прави от сос, приготвен от прясното масло, брашното, млякото и яйцата. Ако нямате прясно мляко можете да сложите и кисело.

Като поставите заливката можете да поръсите с малко кашкавал. Накрая слагате отново тавата за 10 тина минути да се запече заливката.подобни рецепти тук
5 35
4 16
3 12
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Пенка Дженатова
Много е вкусна.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
11.04.2016 18:04
може и малко морковче за разкош на вкуса :)
1
0
zubar
zubar
11.10.2014 12:48
за колко време се приготвя?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв