Сос Болонезе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сос Болонезе1 / 5
23/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
"Всяка, уважаваща себе си кулинарка, трябва да знае как се приготвя сос Болонезе. А останалите могат просто да похапват паста със сос Болонезе!"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г. - половината свинска, половината телешка
  • моркови - 50 гр.
  • целина - 50 гр.
  • лук - 30 гр.
  • домати - 5 лъжици пасирани
  • бяло вино - половин Чаша
  • прясно мляко - 1 чаша
  • бекон - 1 - 2 резанчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на дребно и се задушава на бавен огън с нарязаните на ситно моркови, целина и лук. Добавя се каймата, виното и бульонът.

Когато кипне, се добавя доматеният сос и се задушава 2 часа, като към края постепенно се добавя млякото.

Подправя се на вкус и с него се заливат талятелите или спагетите.

Рейтинг

4.3
57
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marian777
marian777
риган и босилек
29.05.2013 18:08
2
1
нели
нели
каква подправка е нужна
17.01.2013 16:41
1
Покажи всички подкоментари