Кавърма от патица по румънски

29/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 483
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата се почиства и се нарязва на едро. Пържи се до златисто, слага се в керамичен съд, залива се с вода, колкото да покрие, и се задушава под капак 20 минути на 200 градуса.

Лукът се реже на ситно, запържва се в мазнината от пърженето на патицата, добавя се доматеното пюре и се пържи 10 минути на бавен огън.

Брашното се запича на сух тиган, добавя се към доматената смес и се разрежда със соса от печенето на патицата.

Добавя се сол, черен пипер и дафинов лист. С този сос се залива патицата и се пече още 1 час на 200 градуса.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар