Телешки бъбреци в сметана по руски

28/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо372
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците се разрязват на половинки, заливат се със студена вода и се киснат 3 часа, като водата се сменя на всеки половин час. Слагат се в тенджера, заливат се с 3 литра студена вода и се кипват.

Отцеждат се и отново се заливат със студена вода. Варят се около час и половина до омекване. Вадят се от тенджерата, измиват се, нарязват се на тънки резенчета и леко се запържват. Морковите и картофите се режат на резени и се запържват до полуготовност.

Киселите краставички се нарязват на ситно и се задушават с доматеното пюре на бавен огън 20 минути. Добавят се към морковите и картофите, отгоре се слагат бъбреците, посоляват се и се поръсват с черен пипер.

Всичко се залива със сметана, която предварително е смесена с нарязания на ситно чесън. Похлупва се с капак и се задушава 15 минути.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар