Картофен кекс с мак

02/08/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо404
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • картофено брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 15 бр. (жълтъци)
  • сметана - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мак - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макът се полива с вряла вода и се оставя за 1 час под капак. Отцежда се и се добавят 15 жълтъка.

Девет белтъка се разбиват на сняг и се добавят към сместа заедно със сметаната, захарта и картофеното брашно.

Тестото се излива във форма, намазана с масло, и се пече 1 час на 180 градуса.подобни рецепти тук
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар