Руска сладка супа с горски ягоди и кльоцки

01/08/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо126
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • горски ягоди – 1 кг
  • вода – 2 ч.ч.
  • захар – 100 г
  • прясно мляко – 1 л
  • за кльоцките
  • яйца – 2 бр.
  • брашно – ¾ ч.ч.
  • прясно мляко – ½ ч.ч.
  • масло – 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горските ягоди се измиват и се поръсват със захар. Оставят се за 2 часа и половина. Сокът, който се образува, се излива в отделен съд, а ягодите се заливат с водата и се кипват, след което веднага се свалят от котлона.

Добавя се сокът, след като ягодите поизстинат. Приготвя се тесто от брашното, яйцата, млякото и маслото и се оформят кльоцки – продълговати парченца. Млякото се кипва и в него се сваряват кльоцките до омекване.

Изваждат се от млякото и се слагат в ягодите със сока. В тази смес се излива и топлото мляко. Супата се охлажда и се сервира студена.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар