Гофрети с бира

01/12/2008
от СнежаНовак
"Интересна комбинация от вкусове и аромати, в резултат на която получавате хрупкави гофрети с бира, които може да консумирате с бира "
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 596
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля леко (до около 30 С) и в него се размива маята.

Яйцата се разбиват и се добавят към млякото, заедно с половината масло и останалите продукти. Трябва да се получи тесто, малко по-рядко от кексово.

Тестото се оставя да втаса на топло за около два часа.

Гофретникът се загрява, повърхностите му се намазват с четчица с останалото масло и се сипва от тестото.

Гофретите се пекат, докато станат златисти.

Поднасят се веднага с каквото обичате.подобни рецепти тук
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар