Крем супа от гъби

29/11/2008
Анета
отАнетаНовак
"Като страстни почитатели на крем супите ви уверяваме, че толкова вкусна досега не бяхме опитвали!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 793
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в тенджерата, в която ще се вари супата. Добавят се почистените и нарязани гъби и се запържват за 5-10 мин. при непрекъснато разбъркване. Без да се сваля от огъня, в тенджерата се добавя пресято брашно, залива се с бульон и се вари около 30 мин. на слаб огън.

Изваждат се дръжките от магданоза и целината, част от бульона се отделя и остатъка се пасира, после се връща отделения бульон.

От жълтъците и сметаната се прави застройка, като се разбиват много добре, в сместа се влива малко гореща супа и на тънка струйка се добавя към основната част от супата.

Готовата супа се наръсва с черен или бял пипер, може да се украси с резенчета пържени гъби и се сервира с препечен хляб.
подобни рецепти тук
5 7
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
15.05.2016 08:26
И с домашни крутони отгоре- дъщеря ми много се радва да ги пуска в купичката и после да брои колко е изяла и покрай крутоните и супата свършила
0
0
Катя Благоева
Много добре сте го измислили, като начин на хранене! То с малки деца какво ли неизмисляме, за да се хранят!
0
0
Албена
Албена
15.05.2016 07:59
Само в такъв вариянт мога да накарам синът ми да яде гъби.Доста им се мръщи.
0
0
Катя Благоева
Добре изглежда!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв