Италианска кадифена супа от тиквички

21/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 083
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • тиквички – 4 бр.
  • целина – ½ глава
  • лук – 1 глава
  • сол – ½ ч.л.
  • чесън – 2 скилидки
  • масло – 3 с.л.
  • бульон – 1 л пилешки
  • сметана – 125 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се обелва и се нарязва на кубчета. Лукът и обелените тиквички се режат на кубчета.

Чесънът се реже на ситно. Лукът и чесънът се пържат 5 минути в маслото. Добавят се тиквичките и целината и се пържат още 5 минути.

В тенджера се кипва бульонът, добавя се сол и сметана и се вари 1 минута. Зеленчуците се добавят в бульона, варят се 5 минути, пасират се и супата се сервира.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар