Салата от моркови, мед и кедрови ядки

23/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо290
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин – 4 с.л.
  • кедрови ядки – 50 г
  • сол – 1 щипка
  • моркови – 500 г
  • лимони – 1 бр.
  • рукола – 100 г
  • цикория – 1 кочан
  • мед – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. Морковите се обелват и се нарязват на тънки ленти с белачка за зеленчуци.

Пускат се във вряща вода и се варят 2 минути на бавен огън. Отцеждат се и се оставят да изстинат.

Руколата и цикорията се измиват. Цикорията се разделя на листа и се смесва с морковите и руколата.

Поръсва се с кедрови ядки. Медът, сокът на лимона и зехтина се смесват със солта и се изливат в салатата.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар