Печена цикория в бекон

21/07/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо773
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цикориите се почистват, като кочанчето се отрязва отдолу. Маслото се разтопява и в него се запържват кочанчетата за 5 минути, като се обръщат периодично.

Добавя се бульонът, солта и всичко се кипва. Котлонът се намалява и сместа се задушава 6 минути под капак. Всяко кочанче цикориря се завива в 2 ленти бекон.

Слагат се едно до друго в тава, намазана с мазнина. Бульонът се кипва така, че да се изпари наполовина. Добавя се маскарпонето.

Този сос се излива върху цикориите. Ементалът се нарязва на тънки резени и се слага отгоре. Пече се 15 минути на 170 градуса.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар