Морковена торта с глазура

22/12/2015
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 241
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • моркови – 5 бр.
  • брашно – 2/3 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • бадеми – 150 г белени
  • кафява захар – 1 ч.ч.
  • яйца – 4 бр.
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • портокали – 2 бр.
  • канела – 1 ч.л.
  • пудра захар - 150 г
  • ликьор – 1 с.л.
  • кайсиев конфитюр – 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се настъргват на ситно. Портокалите се измиват, кората на единия се настъргва на ленти, кората на другия се настъргва на ситно. Изстисква се сокът на половин портокал. Брашното се пресява с бакпулвера.

Бадемите се смилат и се добавят в брашното. Омеквалото масло се смесва със захарта, настърганата на ситно портокалова кора и канелата и се разбърква. Добавят се яйцата едно по едно, като четвъртото яйце се разделя на жълтък и белтък и се оставя настрана. Добавят се морковите и разбитият на сняг белтък.

В намазана с мазнина и поръсена с брашно тавичка се излива тестото и се пече 40 минути на 180 градуса. Охлажда се на решетка и се разрязва на две, за да се получат два блата. Единият блат се маже с конфитюр и се покрива с втория.

Приготвя се глазура, като ликьорът се смесва с пудрата захар и 3 супени лъжици портокалов сок. С тази глазура се залива тортата и се украсява с лентите портокалова кора. Оставя се в хладилника за 1 час.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар