Терин от праз със сос от авокадо

04/09/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо404
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялата част на праза се сварява за 20 минути в солена вода. Преместват се в купа с ледена вода и се изваждат, за да се отцедят.

Приготвя се сос, като авокадото се почиства от кората и се маха костилката. Нарязват се на парченца и се напръскват с лимоновия сок.

Лукът се нарязва на ситно. Авокадото и лукът се пасира, добавя се сметаната и чили сосът. В правоъгълна форма се слага прозрачно фолио, така че краищата да висят навън.

Празът се нарязва на парчета с дължината на формата. Нареждат се в един слой, поръсват се със сол. Отгоре се нарежда втори ред и се поръсва със сол. Слага се още праз, покрива се с фолиото, обръща се върху дъска и се изтръсква от формата.

Отгоре се слага тежест и се оставя в хладилника за 6 часа. Вади се от фолиото и се реже с остър нож на парчета с дебелина 1 сантиметър. Поливат се със сос от авокадо.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

s
s
22.09.2014 13:15
Интересен вкус:) на нас ни хареса сложихме и прясна чушка за цвят може и без авокадо важно е да е охладен праза
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв