Супа от целина с ментов сос

20/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лук – 2 глави
  • олио – 3 с.л.
  • чесън – 3 скилидки
  • целина – 3 глави
  • бульон – 1.5 л пилешки
  • картофи – 4 бр.
  • олио – 4 с.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • черен пипер – ¼ ч.л.
  • за соса
  • мента – 100 г
  • лешници – 100 г
  • зехтин – 100 мл
  • сол – 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, целината, лукът и чесънът се нарязват на едро. Лукът се запържва в олиото за 5 минути. Добавят се целината и картофите, солта и черният пипер и се задушават 4 минути.

Добавя се бульонът, супата се кипва, добавя се чесънът и всичко се вари 15 минути. Пасира се и се сервира, полята с ментов сос.

Той се приготвя, като ментата, лешниците и солта се пасират и при непрекъснато бъркане се добавя на тънка струйка зехтинът.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар