Италианска лятна супа с моркови и целина

22/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо188
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • моркови – 4 бр.
  • пармезан – 2 с.л. (настърган)
  • целина – 2 стръка
  • лук – 2 глави
  • грах – 100 г (замразен)
  • зеле – половин кочан
  • зехтин – 4 с.л.
  • сол – 2 щипки
  • черен пипер – ¼ ч.л.
  • картофи – 2 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • бял хляб – 6 филии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, лукът, картофите, чесънът и целината се нарязват на ситно и се запържват в зехтина за 6 минути.

Добавят се 3 чаши вода, кипват се и се варят 30 минути.

Добавя се грахът, нарязаното зеле, солта и черният пипер и се вари още 10 минути.

Хлябът се запича до златисто и във всяка чиния се слага една филийка и се залива със супата.

Поръсва се с пармезан, примесен със запържен хрупкав бекон по желание.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар