Бекуелски тарталети

16/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 289
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • за плънката
  • конфитюр – 8 с.л. от малини
  • яйца – 4 бр.
  • пудра захар – 1320 г
  • масло – 125 г
  • за тестото
  • яйца – 2 бр.
  • брашно – 250 г
  • пудра захар – 50 г
  • сол – 1 щипка
  • масло – 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като брашното се пресява и към него се добавя пудрата захар и солта. Добавя се маслото и с ръце се търка до трохи.

Добавят се яйцата и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя за 30 минути в хладилника. Разточва се на кора, сгъва се на две и след това на четири и се оставя в хладилника за 20 минути.

Процедурата се повтаря още веднъж и тестото се разточва тънко.

Във формички за тарталети се разпределя тестото и във всяка се слага по половин лъжичка конфитюр. Приготвя се плънката, като яйцата се смесват с пудрата захар.

Маслото се кипва на бавен огън и се добавя яйчената смес. Тази смес се излива във всяка тарталета на тънък слой. Тарталетите се нареждат в тава и се пекат 15 минути на 190 градуса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар