Канелони Светофар

25/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 357
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • канелони – 250 г
  • кайма – 500 г телешка
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • тиква – 300 г
  • сметана – 50 мл
  • спанак – 400 г
  • крема сирене – 100 г
  • олио – 3 с.л.
  • пармезан – 50 г
  • прясно мляко – 900 мл
  • масло – 50 г
  • брашно – 50 г
  • сол – 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се три плънки. Червената се прави от каймата, която се запържва до покафеняване, добавят се доматеното пюре и солта и се готви още 2 минути.

Жълтата плънка се приготвя, като тиквата се пече във фолио 25 минути на 180 градуса. Пасира се, добавя се сметаната.

Зелената плънка се приготвя, като спанакът се запържва за 6-7 минути, добавя се крема сиренето и се разбърква.

Канелоните се сваряват в солена вода за около 4 минути. Водата се отцежда.

Приготвя се бешамел, като маслото се разтопява и в него се запържва брашното до златисто. Добавя се на струйка млякото и се вари до сгъстяване. Посолява се.

В тавичка се излива половината сос. Канелоните се пълнят с плънките. Редят се по три – с червена, жълта и зелена плънка.

Поливат се с останалия сос и отгоре се поръсват с настърган пармезан. Пекат се 20 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар