Канелони Светофар

25/07/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 844
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се три плънки. Червената се прави от каймата, която се запържва до покафеняване, добавят се доматеното пюре и солта и се готви още 2 минути.

Жълтата плънка се приготвя, като тиквата се пече във фолио 25 минути на 180 градуса. Пасира се, добавя се сметаната.

Зелената плънка се приготвя, като спанакът се запържва за 6-7 минути, добавя се крема сиренето и се разбърква.

Канелоните се сваряват в солена вода за около 4 минути. Водата се отцежда.

Приготвя се бешамел, като маслото се разтопява и в него се запържва брашното до златисто. Добавя се на струйка млякото и се вари до сгъстяване. Посолява се.

В тавичка се излива половината сос. Канелоните се пълнят с плънките. Редят се по три – с червена, жълта и зелена плънка.

Поливат се с останалия сос и отгоре се поръсват с настърган пармезан. Пекат се 20 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар