Крюшон в диня

14/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • диня – 1 бр. (около 4 кг)
  • захар – 100 г
  • коняк – 100 мл
  • бяло вино – 750 мл сухо + 750 мл бяло сладко вино
  • плодов ликьор – 100 мл
  • ябълки – 1 бр.
  • праскови – 1 бр.
  • грозде – 300 г червено + 300 г бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се измиват. Ябълката се реже на тънки резенчета, след като се отстрани сърцевината. Костилката на прасковата се отделя и плодът се нарязва на тънки резени. Гроздето се накъсва на зърна, които се разрязват на половинки.

Плодовете се слагат в съд, поръсват се със захарта, поливат се с коняка и половината бяло сухо вино и се оставят в хладилника за 2 часа. Динята се измива, отрязва се по-голямо капаче и със супена лъжица се изважда вътрешността.

С лъжица за сладолед се правят топчета от динята или тя се нарязва на дребно. В динята се изсипват плодовете от хладилника заедно с течността, добавят се топчетата от диня, останалото вино и ликьора. Сервира се в чаши с лед, които се пълнят, като се гребе с малък черпак от динята.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар