Мохито от диня

14/07/2014
Марина Нордот Марина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо725
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • диня – 500 г (обелена)
  • ябълков сок – 1 ч.ч.
  • лимони – 2 бр.
  • мента – 12 стръка
  • кафява захар – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се семките от динята. Един лимон и половината мента се отделя за украса. Останалата мента се нарязва на ситно. Вторият лимон се изцежда.

В блендер се смила динята заедно с ябълковия сок, лимоновия сок и ментата. Ръбовете на високи стъклени чаши се топват във вода и

след това се топват в кафява захар, за да се образува ръбче. Напитката се разлива в 6 чаши, като се украсяват с клонче мента и с по едно резенче лимон.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар