Супа топчета по мъжки

19/05/2009
Живка
отЖивкаНовак
"Това е то - остави на мъжа да сготви и той ще те изненада приятно с вкусна супа!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 234
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с 1 с.л. измит ориз, щипка червен пипер и 1 с. л. вода. Разбърква се добре и се разделя на 6 равни части.
Оформят се топки и се овалват в брашно.

Лукът се почиства и се нарязва на дребно и се слага в кипяща вода заедно със солта. След няколко минути се прибавят последователно топките, измитият ориз (2 с.л.) и нарязаният на дребни кубчета домат.

Супата се разбърква и се оставя да ври на по-слаб огън 25 минути при леко отхлупен капак.

Накрая се слагат нарязаният магданоз и кравето масло.

Супата се сваля от огъня. Застройва се с яйце. Може да се поръси с черен пипер.

Сервира се с лимон.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Стан Ой
Стан Ой
16.04.2016 16:58
Напомня ми на тази която приготвях в началото на семейния ми живот. Сега я правя по добре
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 17:15
сега па по мъжки...
0
0
Веселина Миовска
Веселина Миовска
19.07.2013 18:36
Не бих искала да съм груба, но тази супа е само вода, лук и топчета и то огромни.Бих ви предложила моя вариянт ако приемете: слагаме в голяма тенджера с вода да се варят цели, без да се режат 1 пиперка, 1 картоф, 1 домат, 1 морков,1 гл лук (само нея режем на 4)и стрък целина.През това време (докато се варят) месим каймата (ако е 150 гр.) с 1 с.л.галета, чубрица, 1 малка гл.лук ситно нарязана, черен пипер и 1/2 к. ч. ориз.Ако каймата е твърда, може да се меси с малко вода.Ако не е солена, прибавяме и сол. Правим топчета колкото едновремешните лимки и овалваме в брашно.Когато зеленчуците са вече сварени, ги слагаме в блендер и мелим. По добре е да не стават на гладка каша, да са смляни по едро. Връщаме ги в тенджерата, слагаме олио и кубче тел. бульон и като заври, слагаме кюфтенцата едно по едно. Когато те се полусварят , прибавяме в супата и още 1/2 к.ч. ориз.Варим на бавен огън до сваряване на ориза. При поднасяне поръсваме ситно нарязан магданоз и оцет или лъжица к. мляко. Опитайте, зная че ще ви хареса.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв