Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Торта-сандвич

Торта-сандвич

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Торта-сандвич1 / 2
10/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • хляб - 700 г
  • риба - 100 г маринована
  • масло - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • майонеза - 3 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • шунка - 150 г
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • калмари - 100 г от консерва
  • сметана - 50 г
  • горчица - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • магданоз - 10 стръка
  • копър - 10 стръка
  • зелен лук - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от нарязаната шунка и едно настъргано яйце, 25 грама масло, половината от горчицата, солта и черния пипер. От настъргания кашкавал, едно настъргано яйце и 25 грама масло се прави смес, в която се добавя останалата половина от горчицата.

Кората на хляба се отстранява и самият хляб се разрязва на пет блата. Долният блат се поръсва с нарязан на ситно зелен лук. Слага се следващият и се намазва със сметаната, след което се поръсва с нарязани на ситно калмари.

Слага се третият и се маже с шунковата смес, четвъртият се намазва със сместа с кашкавала, петият се поръсва с нарязаната на ситно риба. Отстрани тортата се маже с майонеза, украсява се с нарязания домат и се поръсва отгоре и отстрани с нарязаните зелени подправки.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: