Пълнени камби със зеле

02/02/2013
Цура
отЦураНовак
"Толкова много харесваме тази рецепта, че обикновено свършваме туршията още преди Нова година!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 725
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 5 кг.
  • зеле - 2кг.
  • моркови - 200 гр.
  • сол - 300 гр.
  • захар - 300 гр.
  • оцет - 750 мл.
  • олио - 200 мл.
  • дафинови листа
  • черен пипер
  • бахар
  • вода - 750 мл.
  • керевиз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се изчистват добре от вътрешността.

Приготвя се марината от водата, оцета, захарта, солта, дафиновия лест, бахара, част от олиото и черния пипер. Оставя се на котлона да заври. Останалата част от олиото се добавя по малко в процеса на мариноване.

Предварително изчистените камби се потапят във врящата марината за около една минута докато побелеят.

Отделно се нарязват зелето, морковите и кервиза. Добавя се малко сол.

Вече маринованите камби се пълнят със приготвената от зелето смес.

Редят се внимателно в буркани. Може да се допълнят със зеле, ако желаете.

Заливат се с марината. Стерилизират се 5 мин.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар