Варен басмати ориз

23/06/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 934
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 с.л.
  • ориз - 350 г басмати (изпит и отцеден)
  • вода - 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тенджера и сотирайте отцедения ориз за около 2-3 минути.

Налейте вода и посолете. Сложете ориза да се вари на слаба температура и покрийте с похлупак. Варете около 15-20 минути.

След това отцедете ориза и сервирайте като гарнитура.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар