Печена патица с медена глазура

20/06/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач1219
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 215
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • патица – 1 бр.
  • мед – 2 с.л.
  • лимонов сок – 2 с.л.
  • мармалад – 1 с.л. ябълков
  • ким – ½ ч.л.
  • черен пипер – ¼ ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • олио – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата е осолява, поръсва се с черен пипер отвън и отвътре. Пече се в тава, намазана с мазнина, 1 час на 200 градуса.

Охлажда се и се реже на парчета. Медът се смесва с лимоновия сок, ябълковото сладко и кима.

С тази смес се мажат парчетата патешко, връщат се в тавата и се пекат още 15 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар