Френска студена бобена супа

24/06/2014
Нина Норд
отНина НордНовак55
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • боб – 500 г бял
  • бульон – 500 г пилешки
  • сметана – 500 г
  • зехтин – 5 с.л.
  • розмарин – 4 клонки
  • салвия – 4 листа
  • пилешки крилца – 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • целина – 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер – ¼ ч.л.
  • сол – ½ ч.л.
  • лед – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се пилешки бульон от 1 литър вода и крилцата. Предварително накиснатият фасул се залива с топлия бульон и със сметаната. Добавя се розмаринът и салвията, солта и черният пипер, морковите и целината, лукът и чесънът, нарязани на ситно.

Варят се под капак на слаб огън 1 час. Вадят се салвията и розмаринът, a зеленчуците се пасират. Супата се охлажда и се оставя в хладилника. Сервира се в купи с няколко бучки лед. Във всяка купичка се слага по 1 крилце.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар