Задушено глиганско със сметанов сос

25/06/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • месо от глиган – 500 г
  • сланина – 50 г
  • масло – 50 г
  • лук – 1 глава
  • сметана – 250 г
  • моркови – 1 бр.
  • оцет – 1 ч.л.
  • дафинов лист – 1 бр.
  • брашно – 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимони – 1 бр.
  • черен пипер – 5 зърна
  • захар – 1 щипка
  • сол – 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от ципите и сухожилията. Правят се разрези с нож и се пълнят с парченца сланина. Слага се в тава. Зеленчуците се режат на ситно. Лукът се запържва до прозрачно, добавят се останалите зеленчуци и се пържат до златисто.

Добавят се оцетът и една чаша вряла вода. Зеленчуците се добавят към месото, добавя се дафиновият лист, черният пипер, солта и всичко се пече на фурна на 210 градуса под капак до омекване. При нужда се долива вода. Месото се вади от тавата и се нарязва.

Сосът се слага в метална купа, добавя се сметаната, смесена с брашното и горчицата, добавят се захарта и лимоновият сок и всичко се вари на бавен огън 5 минути. Прецежда се през сито и се затопля. Месото се сервира, полято със соса.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар