Пилешки дробчета с лук

24/05/2011
Росица Ивановаот Росица ИвановаНовак / Автор
"За приготвянето на пилешки дробчета не се изисква да сте майстор шеф, а за изяждането им - да сте задължително гладен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо47 213
  • Преглеждания за месеца670
  • Преглеждания за седмицата148
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се изцеждат от водата. Нарязват се на парчета. Лукът се реже на полумесеци, а чесънът и гъбите - на филийки.

Дробчетата се овалват в брашно и се изпържват в силно загрята мазнина. Лукът се изпържва отделно от дробчетата до златисто и се добавят гъбите. Пържи се още 3-4 минути.

Доматеното пюре се смесва с 3 с.л. вода и черния пипер. Добавят се към лука и се оставя водата да изври. Лукът се изсипва при вече готовите дробчета. Оставят се още малко на огъня, посоляват се и накрая се поръсват с магданоз.


подобни рецепти тук
5 10
4 4
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

stefan
stefan
17.05.2012 21:55
Добри са ! Щом майка ми дойде да пита за рецептата ... ! :))
0
0
petia
petia
24.10.2011 13:42
Хубави са.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв