Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Грис с карамел по руски

Грис с карамел по руски

Нина НордНина Норд
Джедай
5515346
Грис с карамел по руски1 / 2
12/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 700 мл
  • грис - 1 ч .ч.
  • орехи - 100 г (смлени)
  • захар - ¼ ч.ч.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се кипва, добавя се на тънка струйка грисът и се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Добавят се орехите и всичко се разбърква.

Кашата се разпределя във формички, намазани с масло, поръсва се с малко захар и се запича на инфрачервен грил до златисто.

Останалата захар се карамелизира, като се загрява с малко вода. Разлива се на линии върху тава, намазана с мазнина, и след като изстине, се начупва и с нея се украсява грисът.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: