Литовски студен борш

16/06/2014
Нина Нордот Нина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо375
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • червено цвекло – 1 бр.
  • копър – ½ връзка
  • зелен лук – 4 бр.
  • вода – 3 ч.ч.
  • кисело мляко – 2 ч.ч.
  • яйца – 2 бр. (сварени)
  • сметана – 4 с.л.
  • сол – 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се сварява и се обелва. Нарязва се на ивици, лукът се нарязва на колелца, копърът се нарязва на ситно.

Киселото мляко се разбърква, добавя се сол и преварена охладена вода.

Добавя се цвеклото, копърът и зеленият лук и всичко се смесва и се охлажда. Добавя се нарязаното яйце и сметаната.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар