Крем супа от грах и целина

08/06/2014
Нина Нордот Нина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави
  • целина - 50 г
  • олио - 60 мл
  • грах - 800 г (замразен)
  • морска сол - ½ ч.л.
  • брашно - 2 с.л. царевично
  • хляб - 4 филии пълнозърнест
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и целината се нарязват на ситно и се запържват за пет минути. Добавя се грахът, похлупва се с капак и се добавя сол.

Задушава се 30 минути на слаб огън. Всичко се пасира и се добавят 500 милилитра вряла вода.

Брашното се запържва в малко мазнина, добавя се топла вода и сместа се добавя в супата.

Всичко се кипва за 2 минути и се сервира с крyтони, приготвени от нарязания на кубчета и запечен хляб.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар