Чомлек с пилешки гърди

04/05/2009
от ПепиНовак
"Кулинарно вълшебство с пилешко месо и свежи зеленчуци, което не само ценителите на добрата кухня ще оценят!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 696
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на хапки и се поставят в предварително намазаният със зехтин гювеч.

Картофите се обелват, измиват, нарязват и нареждат върху месото.

Лука се нарязва на полумесеци и също се слага в гювеча, заедно със скилидките чесън, малко лют пипер, лъжичка червен пипер, дафиновият лист и черният пипер.

Всичко това заливаме с червеното вино, в което предварително сме разтворили доматеното пюре. Доливаме с малко вода, така че течноста да покрие продуктите, разбъркваме всичко добре и слагаме капака.

Поставяме гювеча в студена фурна, включваме я и печем на тих огън около 3 часаподобни рецепти тук
5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

beihan
beihan
29.10.2012 13:27
само да питам не е ли много 3 часа
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв