Сицилианска салата с телешко месо

31/05/2014
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • грейпфрут - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • маслини - 18 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • целина - 1 бр.
  • телешко месо - 200 г (сварено)
  • коняк - 1 ч.л.
  • сол - ¼ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалът се обелва и се разделя на парчета. Авокадото се обелва, маха се костилката и плодът се реже на резени, като се напръсква с лимонов сок.

Месото и целината се режат на тънки резени, добавя се авокадото и портокалът. Зехтинът се смесва със сока от грейпфрут, коняка, солта и черния пипер.

Краставицата се реже на кръгчета, в голяма купа се слага салатата, отгоре се разпределят краставиците и всичко се залива с дресинга. Украсява се с маслини.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар