Сицилианска салата с телешко месо

31/05/2014
Нина Норд
отНина НордНовак55
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо206
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • грейпфрут – 1 бр.
  • зехтин – 3 с.л.
  • лимонов сок – 1 ч.л.
  • маслини – 18 бр.
  • краставици – 1 бр.
  • авокадо – 1 бр.
  • портокали – 1 бр.
  • целина – 1 бр.
  • телешко месо – 200 г (сварено)
  • коняк – 1 ч.л.
  • сол – ¼ ч.л.
  • черен пипер – ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалът се обелва и се разделя на парчета. Авокадото се обелва, маха се костилката и плодът се реже на резени, като се напръсква с лимонов сок.

Месото и целината се режат на тънки резени, добавя се авокадото и портокалът. Зехтинът се смесва със сока от грейпфрут, коняка, солта и черния пипер.

Краставицата се реже на кръгчета, в голяма купа се слага салатата, отгоре се разпределят краставиците и всичко се залива с дресинга. Украсява се с маслини.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар