Солен тиквен пай

01/11/2008
от СтефкаНовак
"Изключително интересна комбинация, която ще предизвика сетивата ви Нали не се боите от кулинарни предизвикателства "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 374
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам маята с млякото, солта, захрта и разтопеното краве масло, добавям 1 с.л. брашно и оставям за 10 мин. на топло да шупне. След това добавям останалото брашно, омесвам меко тесто и оставям за 30 мин. да втаса.

Първо обелвам тиквата, нарязвам я на малки парченца и я заварявам за 5 мин. в гореща подсолена вода. Нарязвам лука и бекона на много ситно и запържвам в малко олио, добавям изцедената от водата тиква и запържвам. Добавям сметаната, яйцата, канелата, мускатовото орехче и подправям със сол на вкус. Отмествам от котлона.

В подмазана тавичка разстилам тестото на дъното облепям и стените на тавичката, така че да се получи форма от тесто в която ще излеем яйчената смес.

След като съм разтелила тестото изливам тиквата отгоре и поръсвам с настъргания кашкавал.

Пека на 200 гр. около 40 мин.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар