Десерт от печен ананас

27/05/2014
Нина Нордот Нина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо376
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ананас – 1 бр.
  • захар – ½ ч.ч.
  • масло – 2 с.л.
  • ром – 2 с.л.
  • за крема
  • сметана – 2 ч.ч. (заквасена)
  • захар – ½ ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • царевично брашно – 2 с.л.
  • ванилия – 1 с.л.
  • сол – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананасът се разрязва на две по дължина и се изважда меката част. Нарязва се на дребно, смесва се със захарта, рома и маслото.

С тази смес се пълнят половинките ананас и се пекат 20 минути на 170 градуса. Съставките за крема се смесват, разбъркват се добре и се нагряват на бавен огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане, за да не загори.

С леко охладения крем се покриват половинките запечен ананас.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар