Украински кюфтета в бутертесто

26/05/2014
Нина Нордот Нина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бутертесто – 1 опаковка
  • кайма – 600 г
  • лук – 1 глава
  • морков – 1 бр.
  • хляб – 2 филии
  • яйца – 2 бр.
  • галета – 4 с.л.
  • черен пипер – ½ ч.л. млян
  • сол – ½ ч.л.
  • масло – 50 г
  • прясно мляко – 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филиите се накисват в мляко, като предварително е махната кората. Лукът се реже на ситно, морковът се настъргва.

Каймата се смесва с хляба, лука, морковите и яйцата, добавя се сол и черен пипер.

Правят се кюфтета, овалват се в галета и се пържат до златисто в масло.

Тестото леко се разточва и всяко кюфте се завива в тесто. Нареждат се в тава и се пекат на 200 градуса до златисто.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар