Украински меденки с мак

25/05/2014
Нина Нордот Нина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Две супени лъжици маково семе се заливат с гореща вода и се оставят за 20 минути. Отцеждат се. Яйцата се разбъркват с меда и се добавят брашното, млякото, маковото семе, содата и маслото.

Тестото се омесва и се разточва на кръгове с диаметър 10 сантиметра и дебелина половин сантиметър.

Пекат се на 200 градуса до златисто. Макът за заливката се счуква в хаванче, като се добавя водата по малко. Смесва се с меда и с тази смес се заливат начупените на парченца изстинали меденки.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар