Украински меденки с мак

25/05/2014
Нина Нордот Нина НордНовак / Автор
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо225
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно – 2 ч.ч.
  • прясно мляко – 5 с.л.
  • яйца – 2 бр.
  • мед – 2 с.л.
  • мак – 3 с.л.
  • масло – 2 с.л.
  • сода – ½ ч.л.
  • за заливката
  • мак – 3 с.л.
  • мед – ½ ч.ч.
  • вода – ¼ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Две супени лъжици маково семе се заливат с гореща вода и се оставят за 20 минути. Отцеждат се. Яйцата се разбъркват с меда и се добавят брашното, млякото, маковото семе, содата и маслото.

Тестото се омесва и се разточва на кръгове с диаметър 10 сантиметра и дебелина половин сантиметър.

Пекат се на 200 градуса до златисто. Макът за заливката се счуква в хаванче, като се добавя водата по малко. Смесва се с меда и с тази смес се заливат начупените на парченца изстинали меденки.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар