Туршия от Индия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Туршия от Индия1 / 2
19/02/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6 буркана
"Чак до Индия се наложи да отидем, за да ви донесем рецептата на тази вкусна Туршия."

Необходими Продукти

  • лук - 6 - 8 големи глави нарязани
  • моркови - настъргани 500 гр.
  • зелени домати - 8 бр. обелени и нарязани на кубчета
  • тиквички - 1 кг. нарязани
  • сироп - царевичен светъл 2 ч.ч.
  • винен оцет - 4 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • кориандър - смлян 1 с.л.
  • джинджифил - смлян 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - смлян 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти в тенджера. Сложете ги да заврат на умерена температура. Намалете котлона и варете на слаб огън 5 мин.

Разсипете зеленчуците равномерно в 6 половин литрови буркана. Отгоре полейте с маринатата. С неметален предмет, разбъркайте, за да отстраните всички мехурчета с въздух.

Затворете бурканите и ги варете на водна баня 15 мин.

Рейтинг

3.9
53
40
34
20
10
Дай твоята оценка: