Източно индийска туршия
23/11/2010

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отНикиНовак
"Нямате представа тази източно индийска туршия колко си отива с българска домашна ракия!"
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции6 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- лук - 6 - 8 големи глави нарязани
- моркови - настъргани 500 гр.
- зелени домати - 8 бр. обелени и нарязани на кубчета
- тиквички - 1 кг. нарязани
- сироп - царевичен светъл 2 ч.ч.
- винен оцет - 4 ч.ч.
- сол - 2 с.л.
- кориандър - смлян 1 с.л.
- джинджифил - смлян 2 ч.л.
- червен пипер - 1 ч.л.
- кимион - смлян 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне
Смесете всички продукти в тенджера. Сложете ги да заврат на умерена температура. Намалете котлона и варете на слаб огън 5 мин.
Разсипете зеленчуците равномерно в 6 половин литрови буркана. Отгоре полейте с маринатата. С неметален предмет, разбъркайте, за да отстраните всички мехурчета с въздух.
Затворете бурканите и ги варете на водна баня 15 мин.
подобни рецепти тук
Разсипете зеленчуците равномерно в 6 половин литрови буркана. Отгоре полейте с маринатата. С неметален предмет, разбъркайте, за да отстраните всички мехурчета с въздух.
Затворете бурканите и ги варете на водна баня 15 мин.
подобни рецепти тук