Ябълкова торта

21/05/2009
от РумиНовак
"Заповядайте на гости да опитате каква ябълкова торта сме приготвили "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 564
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 600 гр.
  • бадеми - 125 гр.
  • захар - 100 гр.
  • масло - 80 гр.
  • лимонов сок - 40 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 30 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват се от вътрешността и се нарязват на тънки филийки

В 100 мл вода се сварява 1 с.л. захар. В така получения сироп се задушават ябълките

Маслото се разбива с останалата захар, жътъците, брашното, сока и кората на половин лимон и смлените бадеми.

Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят към останалата смес.

Огнеупорен съд се намазва с масло и на дъното се нареждат ябълките. Отгоре се излива сместа.

Тортата се пече на слаб огън 45 мин

Поднася се студена с ванилов сос.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар