Терин от печени чушки

06/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 161
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • чушки – 8 бр.
  • маскарпоне – 675 г или сирене рикота
  • яйца – 3 бр.
  • магданоз – 2 с.л.
  • чесън – 2 скилидки
  • чушки – 2 бр. червени, жълти или оранжеви
  • зехтин – 2 с.л.
  • балсамов оцет – 2 ч.л.
  • босилек - стръкчета
  • захар - щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете чушките на грил за 8-10 минути, докато станат черни от всички страни. След това ги сложете в найлонова торбичка и ги оставете да изстинат. Обелете чушките, почистете ги от семките и нарежете 7 от тях на еднакви ивици.

В купичка разбъркайте сиренето, жълтъците, подправките и половината чесън. Подправете на вкус със сол и пипер и разбийте добре. В отделна купичка разбийте белтъците до получаване на мека пяна и ги добавете към другата смес.

Предварително загрявате фурната на 180 градуса. Намажете със зехтин дъното на тавичка за кекс и сложете 1/3 от сместа със сиренето. Подредете половината чушки отгоре, след това повторете, докато свършат продуктите. Покрийте с фолио и печете на водна баня за около 1 час. След това оставете да изстине отново на водна баня преди да извадите формата и сложете в хладилник за 1 нощ.

За да приготвите соса, пасирайте останалата 1 печена чушка с останалите пресни подправки и добавете чесън, зехтин, оцет и босилек. Овкусете със сол и пипер и пасирайте до получаване на гладка смес. Сосът трябва да се охлади преди да е готова за сервиране. Терина извадете от формата и нарежете на дебели резени и поднесете със соса и листа босилек.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар