Сьомга на скара

28/04/2009
от КоцеНовак
"Знаете ли как се приготвя перфектната сьомга на скара? Вижте тук"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо73 638
  • Преглеждания за месеца638
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сьомга - 4 филета от сьомга (около 200 - 250 гр. всяко)
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • мед - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка пресована
  • сол
  • черен пипер
  • копър - пресен 2 с.л.ситно нарязан
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки на марината в стъклена или порцеланова купа. Мариновайте филетата около 20 минути.

Изпечете на предварително загрят и намазан с мазнина грил за около 4-5 минути от всяка страна (в зависимост от дебелината на парчетата).

подобни рецепти тук
5 15
4 6
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Надежда
Надежда
08.09.2014 14:43
Направих сьомгата по тази рецепта и стана уникално вкусна :) Всъщност за първи път опитах вкуса на този вид риба, но в комбинация с тази рецепта ми е любима :)
2
3
Борко
Борко
03.01.2014 18:50
Стана супер. Само, че я правих без копър.
Следващия път пак по тази рецепта ще действаме.
1
1
Таня Митрева
Таня Митрева
28.07.2013 17:54
По добра сьомга не съм яла !Призна ми я дори главен готвач в класен ресторант !
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв