Пюре от грах

08/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • грах – 350 г замразен
  • чесън – 1 скилидка
  • лук – 1 стрък пресен
  • лайм – 1 ч.л. кора + сокът на 1 лимон
  • кимион – 1 ч.л.
  • сос табаско
  • майонеза – 1 с.л.
  • кориандър – 2 с.л. пресен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лайм - за украса
  • За крудите
  • моркови – 6 бр. бейби
  • целина – 2 бр.
  • ябълки – 1 бр. червена
  • круши – 1 бр.
  • лимони – 1 с.л. сок или от лайм
  • царевица – 6 бр. бейби
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, слагате граха, чесъна, зеления лук, кората и сока от лайм, кимиона, малко сос Табаско, майонеза, сол и черен пипер в блендер и ги пасирате за няколко минути до получаване на гъста смес. След това прибавете кориандъра и отново пасирайте.

С лъжица сложете от сместа във всяка чиния, покрийте с фолио и оставете в хладилник за 30 минути.

За крудите почистете и обелете морковите, целината разполовете и нарежете на лентички с дължина същата като на морковите. Ябълката и крушата нарежете на четвъртини, почистете от семките и ги потопете в лимонов сок, за да не потъмняват. Подредете всичко, както и царевицата, върху плато за сервиране.

Накрая поръсете с червен пипер пюрето и поднесете.подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар