Пастет от патладжан и чесън

10/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 305
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патладжан – 3 бр.
  • чушки – 2 бр. червени
  • чесън – 5 скилидки
  • пипер – 1.5 ч.л. розов
  • кориандър – 2 с.л. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса. Подредете целите патладжани, чушки и чесъна върху хартия за печене.

Запечете ги за 10 минути, след което извадете скилидките, обърнете патладжаните и чушките и ги върнете за още 20 минути във фурната. През това време обелете чесъна и го пасирайте с блендер.

Когато чушките са готови ги сложете в найлонова торбичка и ги оставете да изстинат. Върнете патладжана за още 10 минути във фурната. След това ги разрежете на половина извадете вътрешността в купичка и я намачкайте с вилица.

После я прибавете към чесъна и ги пасирайте заедно до получаване на гладка смес. Обелените и почистени чушки също ги прибавете към патладжана и пасирайте.

Накрая добавете пипера и кориандъра. Сервирайте веднага.
подобни рецепти тук
0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар