Тарталети от чушки

05/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак315
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • чушки – 1 бр. червена
  • чушки – 1 бр. жълта
  • брашно – 175 г
  • масло – 6 с.л.
  • вода – 2 - 3 с.л. студена
  • сметана – 4 с.л. заквасена
  • яйце – 1 бр.
  • пармезан – 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загрявате фурната на 200 градуса, както и грила. Подредете чушките върху хартия за печене и ги сложете на грил за около 10 минути, като ги обръщате от време на време докато почернеят. Покрийте ги с кърпа и ги оставете за 5 минути. След това ги обелете, почистете семките и ги нарежете на много тънки ивици.

Пресейте брашното с щипка сол и добавете студеното масло, докато сместа стане като фина галета. Добавете достатъчно количество вода, за да се получи твърдо тесто, което не лепне. След това го разточете върху набрашнена повърхност и с помощта на формички (за мъфини напр.) направете 12 гнезда.

Надупчете дъното с вилица и запълнете формичките с фолио. Запечете ги за 10 минути, махнете фолиото и разпределете нарязаните чушки между тарталетите.

В купа разбийте яйцата със сметаната. Подправете сместа и с нея залейте чушките. Всяка тарталета поръсете с пармезан и запечете за още 15-20 минути, докато се втвърдят. Охладете ги за 2 минути и ги извадете от формичките.
подобни рецепти тук
5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар