Фасул и брускети със сушени домати

04/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
"Ароматът на Средиземноморието се усеща във всяка хапка брускети със сушени домати и фасул "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо267
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • фасул – 150 г сушен
  • домати – 5 бр.
  • зехтин – 2 с.л.
  • домати – 2 бр. сушени
  • чесън – 2 скилидки
  • розмарин – 2 с.л.
  • чиабата – 12 филийки
  • сол
  • черен пипер
  • босилек – за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула във вода за през нощта. След това го прецедете и го сложете в тиган, залейте го с вода и покрийте съда. Оставете да ври за 10 минути, след което намалете огъня и оставете да къкри 50-60 минути. Когато е готов фасулът, го прецедете.

През това време сложете сухите доматите в купа и ги залейте с вряла вода, оставете ги за 30 секунди, след което ги охладете със студена вода. Обелете доматите, почистете семките и ги нарежете.

В тиган загрявате зехтина и добавяте пресните и сушените домати. Намачкайте една скилидка чесън и я добавете заедно с розмарина.

Оставете ястието за 2 минути, след което прибавяте вече готовият фасул, подправяте на вкус и разбърквате добре.

Предварително загрявате грил на най-високата степен. С втората скилидка чесън намажете хлебчетата и ги изпечете. Поднесете хлебчетата с ястието от боб отгоре. Гарнирайте с листа босилек.
подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар