Портокали с карамел от кафява захар

05/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • кафява захар – 220 г
  • вода – 250 мл
  • портокали – 3 бр. + портокали – 3 бр. червени
  • канела – 1/4 ч.л.
  • кардамон – 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и водата разбъркайте в малък тиган и затоплете, докато се стопи захарта. След това намалете огъня, след като заври и без да разбърквате, оставете да ври покрито, докато сместа стане тъмнокафява.

През това време подредете резенчетата портокал върху плато и поръсете с подправките. С половината от карамела залейте портокалите, а другата половина изсипете върху намазнена тавичка. Оставете портокалите на стайна температура за около 2 часа, докато се стопи карамелът.

Карамелът, който изсипахте в тавичка, трябва да се втвърди, след това да го начупите и да поръсите портокалите.
подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар