Портокали с карамел от кафява захар

05/05/2014
Teodora Cekovaот Teodora CekovaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и водата разбъркайте в малък тиган и затоплете, докато се стопи захарта. След това намалете огъня, след като заври и без да разбърквате, оставете да ври покрито, докато сместа стане тъмнокафява.

През това време подредете резенчетата портокал върху плато и поръсете с подправките. С половината от карамела залейте портокалите, а другата половина изсипете върху намазнена тавичка. Оставете портокалите на стайна температура за около 2 часа, докато се стопи карамелът.

Карамелът, който изсипахте в тавичка, трябва да се втвърди, след това да го начупите и да поръсите портокалите.
подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар